Záměrem tohoto výletu bylo strávit ještě několik hezkých dnů mimo lavice za účelem stmelení třídního kolektivu.

Se třídou jsme společně vyjeli vlakem směr Benešov a poté autobusem do Divišova. V Divišově jsme strávili několik hodin na překrásném přírodním koupališti a pak se vydali po naučné stezce rytíře Jana Kryštofa Šice do Českého Šternberku (asi 7 km). Do Českého Šternberku jsme dorazili v podvečer, zamířili do kempu u řeky Sázavy, kde už čekal Jirka Kadlec s instruktorem Matějem a našimi stany, karimatkami a spacáky. Jirka a dva instruktoři Matěj a Vašek na našich výpravách po Česku nám obvykle dělají doprovodné vozidlo, abychom mohli jít bez zavazadel 🙂

Druhý den jsme se vydali na prohlídku hradu Český Šternberk. Tam za námi dorazil instruktor Vašek a strávil s námi celý den. Pomohl s organizací několika her a s Jirkou dobře zvládli dohled nad koupáním a různými taškařicemi dětí v řece a na nedalekém jezu. Oběd jsme měli objednaný v restauraci U Rybiček, která nám byla doporučena místními obyvateli. Odpoledne jsme strávili v kempu a hráli hry, užívali si volna. Třetí den už nás čekalo balení a cesta posázavským pacifikem do Čerčan a přestup na vlak do Světic.

V Posázaví jsme už s naší třídou byli v červnu, dokonce jsme jako velká výprava dvou tříd zkusili jeden den sjíždět v kánoích Sázavu. Doufáme, že se k Sázavě ještě příště vydáme.

Alice, Saša, Kuba, Jirka, Matěj, Vašek + 8.B